Volledig duurzame oplossing

De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar het betekent dat we in die tijd allemaal van het aardgas af moeten.

Voor een klimaatneutraal Nederland moeten we daarom over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken. Dit lijkt een enorme operatie maar is nu al mogelijk! Ook al is het op dit moment nog niet verplicht 100% duurzaam te zijn, het is al wel financieel aantrekkelijk en natuurlijk beter voor het milieu en de provincie Groningen/Drenthe. Als vuistregel geldt dat bij een gasverbruik > 2.000 m3 per jaar een warmtepompinstallatie voordeliger wordt, zeker als uw Cv-ketel aan vervanging toe is.

De levensduur van een warmtepomp is minimaal 20 jaar. Na die periode moeten de compressor en de circulatiepomp mogelijk worden vervangen. Dit is goedkoper dan een nieuwe cv-installatie. Zeker ook met de subsidie die door de overheid beschikbaar wordt gesteld.

Op de afbeelding hiernaast ziet u de uitgebreide opstelling ZONDER aardgas.

Door systemen zelf te combineren, bijvoorbeeld een HR CV-ketel (aardgas) en een lucht/water warmtepomp bouw je dus in feite je eigen hybride systeem. (Denk aan een auto die naast benzine ook op een accu rijdt)