Zonnepanelen

De werking van zonnepanelen

In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd, naar het Engelse “Photo Voltaic”.  Het zijn namelijk de foto-voltaïsche cellen in het paneel, die de zonne-energie opvangen. Zonnepanelen mogen niet verward worden met zonnecollectoren, die volgens een ander principe werken. Hierbij wordt stromend water opgewarmd door middel van zonne-warmte (zonneboiler systeem).

 

Zonnecellen bestaan uit twee lagen waartussen, onder invloed van het zonlicht,  elektrische stroom ontstaat. Zonnecellen werden aanvankelijk gemaakt van silicium, maar de ontwikkeling heeft niet stil gestaan. Na de eerste panelen met silicium zonnecellen kwamen er de zogenaamde dunne-film zonnecellen. Inmiddels is er sprake van een derde generatie zonnepanelen. Deze kunnen onder meer polymeren, quantum-dots en nano antennes bevatten, in alle gevallen nóg lichter materiaal. Daardoor zijn ze ook wel bekend als plastic zonnecellen.

 

Installaties

Wij  leveren en installeren zonnepanelen en omvormers van de merken JaSolar en Panasonic en SolarEdge en nog meer.Afbeeldingsresultaat voor ja solar zonnepanelen

Afbeeldingsresultaat voor panasonic solar panelsAfbeeldingsresultaat voor solaredge